Van Den Dungen Mediation


Van Dedemweg 5 6861 BZ Oosterbeek
0650263200 Klik om te bellen

Over Van Den Dungen Mediation

Mediator Henk van den Dungen, MfN Registermediatot

Hoge kwaliteit, Efficiënte aanpak, Lage kosten

#Mediator Arnhem, #Mediator Scheiding Arnhem, #Scheiden Arnhem, #Bouwconflicten. #Samenwerken en Conflicten, #Overheid en Conflichten, # VvE Conflicten 

Hoge kwaliteit. Ik ben sinds 1998 als mediator ingeschreven in het MfN Register, (voorheen het NMI register). Het MfN (Mediation federatie Nederland) beheert het kwaliteitsregister en waarborgt de kwalitet van de bij dit instituut ingeschreven mediators. Ik heb bovendien veel levenservaring en blijf door middel van bijscholingen op het gebied van mediation en familiemediation op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Ik ben gespecialiseerd familiemediator en als zodanig ook ingeschreven in het Register van De Raad voor Rechtsbijstand. 

Efficiënte aanpak. Het samen scheiden via mediation houdt in dat jullie het er samen over eens zijn dat je wilt scheiden via de weg van overleg op samenspraak. Jullie verklaren dat je huwelijk of partnerschap duurzaam is ontwricht en hoeven daar geen bewijs van te geven. Scheiden via mediation is daarom de meest efficiënte weg. Als dat samen lukt dan is er draagvlak voor de lange termijn. Dat is de kracht van mediation.

Ik help jullie met het in stappen bereiken van een nieuwe balans. In het gratis kennismakingsgesprek leg ik uit hoe mediation werkt en welke stappen in welke volgorde gezet worden. Ik maak alle benodigde stukken in concept en mail de concepten naar jullie ter controle.  Jullie opmerkingen bespreken we samen in een klein aantal mediationbesprekingen samen. Door deze hybride werkwijze ontstaat een geleidelijke samenwerking tussen jullie onderling als ex-partners. Daarbij is het regelen van de omgang en de zorg voor de kinderen meestal de eerste stap. Dit wordt dan ook vaak het eerste besproken. Ik leg dit voor jullie vast in een concept ouderschapsplan met omgangsregeling en kinderalimentatie. Dat geeft rust, voor jullie maar ook voor je kinderen.

De volgende stap is het regelen van de verdeling van jullie gezamenlijke bezittingen, waaronder het huis, de hypotheek, de boedel, de financiën, de eventuele schulden, de pensioenen en de andere relevante zaken. Dit leg ik vast in een concept (echt)scheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst. Ook dit concept krijgen jullie per mail en bespreken we daarna samen, totdat jullie met de stukken instemmen.

Daarna stuur ik de stukken op ter controle naar een advocaat familemediator. Na deze controle gaan we samen naar de advocaat voor de ondertekening. De advocaat dient de stukken bij de rechtbank in en die behandelt de zaak schriftelijk. Jullie hoeven niet naar de rechtbank. 

Lage kosten. Ik hanteer zeer lage kosten en werk efficiënt. Mijn tarief is € 65,=per uur per partij. Door de combinatie van een laag tarief en efficiënte werkwijze ben ik bereikbaar voor alle inkomens. Bovendien kan ik subsidie regelen voor de midden en lage inkomens via mijn inschrijving als familiemediator bij de Raad voor Rechtsbijstand. Via mij kunnen jullie de 'toevoeging' (mediationsubsidie) van deze Raad voor Rechtsbijstand krijgen als jullie binnen hun toetsnormen vallen. Ik check met jullie samen in een gratis intakegesprek of jullie, ieder afzonderlijk, hiervoor in aanmerking komen. Als een van jullie of jullie allebei in aanmerking komt voor een toevoeging / mediationsubsidie dan betaalt de Raad voor de Rechtsbijstand het grootste deel van de kosten. Jullie komen ieder apart in aanmerking voor deze subsidie.

Gratis kennismakingsgesprek. In een gratis kennismakingsgesprek leg ik alles over mediation en de subsidie aan u uit. Vanwege de Corona-crisis doe ik de intake en de mediation online.

Tips. Kijk op mijn website www.vandendungenmediation.nl voor verdere informatie, tips en veelgestelde vragen.

Bel mij: 06 502 63 200

Foto's

Henk van den Dungen brengt rust
kom met mediation in een nieuwe balans
maak met hulp van mij als mediator een nieuwe verbinding

Van Den Dungen Mediation in het kort

Soort bemiddeling

Bouw- en vastgoedconflictbemiddeling
Buurtconflictbemiddeling
Familieconflictbemiddeling
Overheidsconflictbemiddeling
Relatiebemiddeling
Zakelijke conflictbemiddeling

Klanten

Bedrijven
Overheid
Particulieren
Semi-overheid

Artikelen

Echtscheiding in overleg met een klein probleempje

Echtscheiding in overleg met een klein probleempje Beginsituatie Ik werd via een mail benaderd door een vriendelijke, maar verdrietige mevrouw uit een dorp in de regio Arnhem: of ik beschikbaar was...

Onze locatie

Logo Van Den Dungen Mediation

Van Den Dungen Mediation

Van Den Dungen Mediation


Van Dedemweg 5 6861 BZ Oosterbeek
0650263200 Klik om te bellen