Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over conflictbemiddeling

Hoe voorkomen we een vechtscheiding?

Helaas lopen sommige scheidingen uit op een zogenaamde vechtscheiding; ex partners hebben veel ruzie, oplossingen komen niet of nauwelijks tot stand en afspraken over bijvoorbeeld de omgang verlopen erg moeizaam. Vooral kinderen zijn de dupe van deze constante spanningen. Martin van Waveren, scheidingsmediator Noord-Holland over vechtscheidingen en tips om dit te voorkomen.

Lees meer >>

Op 17 december 2012

Wat iedereen moet weten over conflicthantering

Sommige mensen doen het van nature. Anderen blijven achter de feiten aanhollen, alle trainingen over conflictstijlen en oplossingsstrategieën ten spijt. Conflictvaardigheid. Waarom pikt de een het wel op en raakt de ander altijd weer verzeild in allerlei ingewikkelde toestanden?? Dat heeft alles te maken met het feit dat conflicthantering behalve een snufje inzicht en een scheutje vaardigheid, ...

Lees meer >>

Op 1 november 2012

Aan elke samenwerking komt een einde!

Hoeveel vertrouwen is er nodig om een Management-Buy-Out (MBO) traject te doen? Wat is het effect als het vertrouwen veranderd? Hoe kom je dan tot een overeenkomst?

Lees meer >>

Op 9 april 2008