Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over conflictbemiddeling

Snelle interventie kan veel ellende voorkomen

Om te overtuigen dat conflictpreventie waardevol is voor mensen en goedkoop voor de organisatie hebt u naast goede argumenten, harde feiten nodig.

Lees meer >>

Op 10 juni 2013

Als de waarheid meer gezichten heeft, wie heeft er dan gelijk?

Wil jij ook graag gelijk krijgen? Dan weet jij, net als ik, dat dit meestal veel energie kost en slechts weinig resultaat oplevert. Als de ander je niet wil begrijpen, dan houdt het verder op. Om dan te kunnen denken: dit is mijn mening, jij hebt een andere, prima, geeft rust. De behoefte om de ander te overtuigen te laten varen, is erg goed voor je zelfvertrouwen. Dan besluit je je goed ...

Lees meer >>

Op 16 april 2013

Over conflict en loslaten. Hoe je dat laatste gemakkelijker maakt voor jezelf.

‘Ach joh, ga er toch boven staan’, verzucht je partner berustend, terwijl jij nog middenin je verhaal zit over het zoveelste incident met je collega. Woest kijk je hem aan, met vermorzelende blik. ‘Ik ga me echt niet, net als zij, verlagen door erboven te gaan staan!’ roep je opgewonden. ‘Jij snapt er ook helemaal niks van! Erboven staan, dat is nou precies wat zij alsmaar doet. Dat ...

Lees meer >>

Op 28 maart 2013

Partneralimentatie is altijd maatwerk

Partneralimentatie roept veel vragen op. Heb ik er recht op? En hoe lang heb ik recht? En ook: hoe lang moet ik gaan betalen? Hoe wordt de alimentatie berekend? Hou ik wel geld over om van te leven?

Lees meer >>

Op 5 februari 2013

Van onmacht naar kracht en zingeving

Conflict en onmachtgevoelens: een lastig setje. Samen staan ze garant voor een lange lijdensweg. Want wat kun je met iemand die in jouw beleving ‘te erg voor woorden’ is? Die jou verbijsterd en geshockeerd achterlaat door zijn of haar totale gebrek aan inzicht, redelijkheid, of inlevingsvermogen? Okay, daar wil je dus niks meer mee, dat is duidelijk. Maar wat als je er iets mee moet? Als ...

Lees meer >>

Op 21 januari 2013