Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over conflictbemiddeling

Waarom waardeoordelen geen probleem zijn

‘Het valt me op dat veel mensen er veel waarde aan hechten, om ergens ‘geen waardeoordeel’ over te hebben!’, schrijft Babette. ‘Daarom is mijn vraag aan jou: denk je dat het werkelijk mogelijk is om vanuit je basis geen waardeoordeel over iets te hebben? En ook: wat maakt een waardeoordeel anders dan een persoonlijke mening?‘

Lees meer >>

Op 13 november 2013

Tips om vechtscheiding te voorkomen

De laatste tijd regelmatig in het nieuws: een zogenaamde vechtscheiding. Ouders in scheiding, die voortdurend ruziën over de financiën, omgangsregeling of alimentatie. Kinderen komen tussen ouders in te staan en lijden hieronder. Martin van Waveren, scheidingsmediator Resolve Noord-Holland, geeft voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en tips.

Lees meer >>

Op 31 oktober 2013

Omgaan met negatieve energie. Tips voor gevoelige mensen

‘Hoe kan ik voorkomen dat de spanning en stress van anderen, mijn energieniveau doet kelderen’, vraagt Niels mij. ‘Ik ben een echt gevoelsmens’, verklaart hij zich nader, ‘en dat vind ook fijn. Het is mijn kracht. Maar soms is het ook zwaar. Alles komt zo binnen. Dus als ik een paar pittige klantjes heb op een dag, kun je me ’s avonds opdweilen…’ ‘Dan ben je niet de enige,’ ...

Lees meer >>

Op 1 oktober 2013

Hoe ik als conflictbegeleider om ga met conflict?

‘Weet je waar ik nou nieuwsgierig naar ben?’, zegt Ellen ondeugend, terwijl ze genietend in haar joekelig grote Latte Macchiato roert. ‘Hoe ga jij als conflictbegeleider eigenlijk zelf met conflict om?’. Ik schiet in de lach. ‘Those are the questions,’ zeg ik. ‘Je vraagt naar de snelweg conflicthantering, slimmerd! En ik geef je graag antwoord, ...

Lees meer >>

Op 6 september 2013

Wrrraak!

Haar wijd opengesperde ogen staan dof. Ze zit stil, bewegingloos.‘Ik haat haar’, fluistert Hanneke in antwoord op mijn vraag welke zinnen door haar hoofd spelen als ze aan haar collega denkt. ‘Soms heb ik de aandrang om haar naar de keel te vliegen’ gaat ze toonloos verder. “Niet dat ik dat zal doen, ik kijk wel uit, maar de neiging is er wel. Zij heeft mij kapot gemaakt. Ik ben mijn ...

Lees meer >>

Op 13 juni 2013